Sunday, July 4, 2010

langkah

sesuatu perlu di mulakan dalam hidup.
minggu pertama yang tak banyak perubahan.

im starting with food journal.
mencatit segala yang masuk dalam perut.
sepatutnya tak menjadi masalah untuk makan jika aku bersenam dengan hebat atau
bekerja keras sehingga peluh-peluh.
tapi,biasalah.dengan rutin makan tidur yang tak berapa nak stabil.
kadang-kadang buat aku terpaksa curi masa dengan buat perkara-perkara yang mengeluarkan toksin.oh,dan jangan memanjakan sangat badan dengan makanan.
slogan i love food terpaksa di rombak musim panas ini.
no more delicious food until i hit the target.sigh
by the way.
cuba sehabis baik dengan segala arahan yang aku perintahkan pada diri sendiri.

financial.
di organisasi dengan lebih cermat.
cukup-cukup reward pada diri sendiri.
masa untuk sediakan simpanan untuk hari-hari depan yang kita tak nampak.
satu perkara yang teruk tentang aku ialah tahap boros yang gaban.
biasalah.dah banyak kali kena lempang baru nak tersedar.

dan sekarang aku dah tersedar.macam tersedar dari lamunan yang panjang.

aku mahu realisasikan fantasi.
dan ia perlukan wang.
bukan sikit-sikit ye.




3 sisolle:

BibiEr Karim said...

Kalau makan, aku boleh kontrol smpi tahap nak muntah darah fed up tgk makanan.

Kalau bab financial, lempang pun muak da nak singgah ke badan. Sbb dari dlu asik gagal je sasaran sebenar. Haduyai.

ochs widdle said...

biasalah.perempuan muda kan?;)

BibiEr Karim said...

Selalu akan muda di hati...hahaha walau kerutan da beribu kat muka.

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly