Friday, July 10, 2009

ku kunci hatimu di dalam hatiku

aku rindukan semester lalu.
bersiar-siar depan lappy sambil minum nescafe segar
sambil habiskan masa dengan bersiar-siar ke rumah maya orang lain tanpa anjakan punggung dari kerusi.
nikmat yang sangat lain dari sekarang.

walaupun peroleh kebebasan tanpa batasan;
walau peroleh makanan lazat setiap hari.;
tapi jiwa tetap ada something wrong.
aku rindu nak kacau orang..
ketuk pintu bilik junior dan cari makanan.
uhh.bunyi seperti rakus.
tapi yang sebenar ia penuh dengan aksi manja.
misi semester ini:berbaik-baik sesama jiran.

ingat.tak lama lagi fasting month akan menjelma.
makcik-makcik tepi dan belakang rumah pasti masak sedap-sedap.
jadi perilaku harus senonoh untuk mendapat makanan percuma.
haha.keji sungguh.
dan tawarikh harus ada.
salah.tarawikh harus tunjuk muka.

sekarang dah tak boleh pakai separuh bogel menjelajah kolej.
tak thrill langsung.
nak sidai baju pun tak boleh seksi-seksi,kan?
anak dara sunti sangat-sidai baju pakai kain batik di kepala,kan?..huhu
tapi jangan lupa pakai kain batik atau seluar di kaki.

dah.dah.
jangan nak rindu sangat dengan kehidupan di kolej.
hidup perlu di teruskan.

2 sisolle:

Si Aizuddin said...

haha. seperti di jangka. penuh dgn nafsu lapar kau

ochs widdle said...

shedupp yu dam2/

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly