Thursday, March 5, 2009

wayang kita


duit makin susut.
perlu buat sesuatu

beberapa hari lalu,
ada program wajib di uni yang aku ponteng,
semata-mata untuk bekerja mencari wang saku beberapa ratus.bukan ribu-riban ye.ingat tuh.
program wajib yang aku perlu repeat semester depan dan aku fikir hanya aku seorang je la
yang konon-konon kena repeat.
aku tak hadir kelas hari ahad.ye,kedah ahad perlu pergi sekolah.dan lanjutkan cuti sendiri
sehingga isnin yang tidak ada kelas LANGSUNG tuh.

hingga aku rasa aku lah manusia paling desperate.ok,orang lain pun desperate juga.
but then,kawan2 aku yang menghilang dari petang rabu atas alasan cheerleader and netball games,hingga ke hari program wajib,sejurus ahad dan isnin.
mereka ke langkawi
ke langkawi bekerja apakah?

ok.sekarang aku tahu,bukan aku seorang saja yang desperate wang.
dan,ok.aku sudah ada rakan untuk repeat program wajib uni semester depan.

haishh.shopaholic itu membunuh,kan?




3 sisolle:

fara_D said...

entah kenapa i rasa dorang salah pilih aktres untuk movie ni.seriously,dorang patut bagi someone yang lebih hip and chic.
bagi watak cheeky kat orang tua macamni,bosan lah.

FatinSyafira said...

mmg membunuh jiwa. haha~!

ochs widdle said...

FD:ye..mungkin orang tua ini ada skandal sama director?huhu.itu semua "mungkin".

Syafira:ye..ia membunuh jiwa raga.walaupun poket hampir kosong,masih gagah nak membelibelah.haihh

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly