Wednesday, March 4, 2009

ubat tahan sakit untuk awam yang bukan percuma



yang ini menarik dan lazat
(untuk di jual)


tapi yang ini lagi lazat kot
(bukan untuk di jual)



hey.aku ada kisah.tentang bungahati aku.
hidupnya yang kadang2 gelisah,buat aku juga terus resah.
resah yang macam rasa nak belasah.
di ganggu makhluk yang bukan halus adalah satu cabaran besar dalam hidup.
besar sebesar orbit si petala alam

hey.aku ada kisah.tentang bukan-bungahati aku.
jiwa kacau yang hangit menyengit.
di setiap tangga usia itu telah kau daki setiap pengalaman
tapi kau sepah-sepahkan di kaki buat alas kaki tanpa guna
ye,tanpa guna itu buat kau kelihatan cukup hodoh.
hodoh dan mungkin juga sedikit bodoh.

hey.cikgu sejarah dulu pernah pesan.
jangan kau ulang sejarah busuk yang lalu,
dan itulah motif utama kau belajar sejarah.

sekarang aku rasa macam nak mencarut 360 darjah.
hey dunia,
boleh kau bagi penduduk ini tenang-tenang seketika?
boleh kau bagi penduduk itu senyap-senyap seketika?
boleh kau beri dia sinar bahagia yang bukan konon2 supaya
dia senyap dari terus menyawan?

boleh?boleh kau buat semua itu jadi realiti?

aku hanya mohon ruang bernafas untuk kita-kita.
kita-kita dan semua.


jangan menekan jika kau tak mahu hidup tertekan.

10 sisolle:

fara_D said...

saya baru puts hubungan cinta semalam.

saya tiada lagi bunga hati.

awak jaga bunga hati indah indah ok?

:)

semoga bahagia tau.

ochs widdle said...

terima kasehh.

saya risaww bunga hati saya di culik orgg.=S

fara_D said...

kalau jodoh tak kemana sayang,
jangan risau.

bodohlah dia kalau terima penculik lain selain kamu.

nunu said...

bunga hati kamu takkan di culik org.
dan cikgu sejarah skola saya tak pernah ajar pasal pengajaran sejarah lama jgn di ulang.

pokok ditiup angin bergoyang. mcm ina naim baran pada mawi dan buat novel.( entah ape tah ni, aku repek)

Macham Iz Punye said...

jap yang gambar first tuh apa aa?

ochs widdle said...

nunu:yeah.hopefully.dan kita diff school,for sure la diff teacher..

iz:itu iceberg lady,the choc lounge,ou..tryyy laaa~

nunu said...

silives same la cik, mane leh cikgu tipu. try la belgium waffle nye juga.

ochs widdle said...

ye.silives/silibus sama satu malaysia pun,cara lecture-nya tetap beda..

ilmu di luar silibus itu penting untuk masa depan.

oh.try la semua2 punn..

Anonymous said...

takpyh la kenang sejarah. tumpu final sudah.

ochs widdle said...

ye.sudahsudah la tu.
nanti kenangkan sangat gagal exam dan perlu repeat dan kena ulang pelajaran sama dan buat kesilapan sama dan sambunglah sendiri..

*heyy.welcome cik anon!!

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly