Wednesday, March 4, 2009

sebab musabab aku perlu duduk senyap2.

dahulu.
tak lama pun.
masa : sekitar awal tahun 2009.

aku macam pernah ada rasa bosan pada ruang lingkup ini.
alaaa..a.k.a princess warrior whatsoever blog tuh.itu pun tak tahu ke (ayat si donut).
dia punya perasaan macam mahu private-kan blog,atau tukar url atau macam nak delete-kan blog macam tu lah.

punca: tidak dapat di kenal pasti.

tapi aku cuba cari.dan juga analisis.ceh.nak jugak tu guna ayat analisis.
dan aku macam jumpa cebis2 sedikit2 hasil observation berhari2.

dan aku dah jumpa/ingat macam nih.



perbualan 1

rakan: eh..eh..kau ada blog ehh?
aku :(dengan muka superinnocent)ehh..blog tu apa?
rakan:(dia start dah)hang tak payah la..haritu aku ada jumpa belog hangg..(sambil angguk2 kepala senyum gatal)
aku :(pandang monitor)xcvbnmsdfghjk

perbualan 2

adik lelaki 1:kakak,macammana nak tukar url nih.
kakak budiman:kau pergi sini,kau tekan sana,kau tekan itu,kau tukar lah.
adik lelaki 1:(sambil jenguk2 kepala nak baca apa yang aku nak tulis)
kakak budiman:(cubaan tutup2 pc dengan jemari yang tak muat desktop aku)
adik lelaki 1:kenapa kau buat belog kalau bukan untuk orang baca?
kakak budiman:(pandang monitor)xcvbnasdfghhh

perbualan 3

adik junior:kakak,mahu tengok tak cerita budak uitm kedah ni kutuk2 uitm kedah ini.
kakak senior:kutuk?ermm.mana?(sibuk jugak tu nak tahu)
adik junior:ni..ni..cuba kakak taip macam ni..(sambil sebut huruf dan dia hafal)
kakak senior:ok..start baca..(tidak ada apa2 yang sangsi.dan aku tak tahu celah mana la isu/gosip/cerita itu boleh timbul)
adik senior:ini geng2 budak chantek2 je nih..(sambung cakap sorang2)
kakak senior:(pandang monitor)xcvbnmsdfghjk






kadang2 perkara yang macam kita tak jangka terjadi dan terjadi, buat aku jadi rimas dan lemas untuk teruskan hidup.

7 sisolle:

Macham Iz Punye said...

hahahaa, I FEEEL YOUUU

ochs widdle said...

hey makcikk.yg ketiga tu memang ada kaitan dengan awak pun.hohoho

fara_D said...

benda ni betul jadi ke?

nak tanye sket la kak widdle(cheh dah naik pangkat akak sekarang ahawww),saya tak terlibat kan dalam hal ni kan?

(tolonglah kata iye.aku cukup takpaham mana bdak bdak part 6 jumpa blog aku ahaiiii la sayanggggg)

ochs widdle said...

hahaha.tak perlu berkakak-kokok kott.

yeah.ini benar.dan ia terjadi.
kamu tak terlibat.saya jumpe rumah kamu pun di halaman rumah izikonik(ejaan perlu sopan).huhu.saya jumpe rumah iz di perbualan no.3.haa.kan dah kantoii.izikonik.hohohhooo..

tapi pasal part6 tuh,tataw la..
tapi mcm sgt tak setujuh la mukadimah di pintu bilik kamu tuhh.
tak seswaii langsungg.

fara_D said...

tahu tak mengapa;
bahasa kiasan untuk 'tahu takpe'.

bt im not sure how exactly dorang dpt tahu pasal semua bloggers ni.

aritu i gi DS tekejut sebab url i ada kat screen punya shortcut.
wey bapak malu lah wey rasa nak gantung diri kat skrin ds je taim tu.

ochs widdle said...

giler panass.
shorcut ds tuh weyhh.

hahaha.FD panass.FD panass.

ochs widdle said...

giler panass.
shorcut ds tuh weyhh.

hahaha.FD panass.FD panass.

tak tahann.hahaha

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly