Monday, March 30, 2009

arkib negara

peringatan

-kesilapan bodoh tak harus,sebenarnya tak patut pun di ulang dua,mahu tiga kali.--

-yang membezakan hanyalah azam pada setiap sesuatu itu untuk dilunaskan--untuk di realitikan.

-sempit.dan makin hampir.ok,sebenarnya tersepit.tersepit di celahan timbunan kertas,kertas kerja dan kertas-kertas.lemas.rasa macam mahu sepit kepala antara celahan monitor dan keyboard dan buat burger.kerja akhir waktu,dan masih sempat mencuri masa.

-jangan main lagi.hidup hanya sekali dan bukan wujud pun laci doremon untuk pulang ke masa lalu. jadi, jangan sia-siakan setiap peluang yang lalu depan dan belakang mata.

-tiada jalan singkat untuk berjaya walau ada jalan singkat untuk lulus.pandang jauh-jauh sikit.hidup masih jauh.

-rakan-rakan.kamu semua patut bersedia,atau belajar bagaimana reaksi terserempak sama hantu,bukan aku ok.

-perlu kurang-kurang berbahasa kasar/kesat ketika tensi dan bersahabat sama amarah yang marah.rumets yang paling bersopansantun sudah bising.eh,minggu budi bahasa bukan dah habis ke?


ok.kembali.

arkibnegara,library,museum,archivist,librarian,curator.
hah.programming apa system campur lab test dan test dan deadline submit tugasan
dan kerja berkumpulan.

oh.aku tetap rasa kerja pemandu train macam agak cool.
macam pilot tak agak-agak?

11 sisolle:

fara_D said...

woiii pi tido skang..!!
haishhh la budak budak uitm skrg ape la nak jadi malam buta esok kelas pagi tido lambat sangat!

eh.aku pun same rupanye.

ochs widdle said...

ai TAKDE KELAS hari ISNIN.

buwekk!!

esemen banyak ma..huhu.

Niyang Rapik said...

yerr...yerrr..saye paham

mira:) said...

pemandu train?cita2 baru ke:D

ochs widdle said...

niyangrapik-baguslah kalau phm.ehem.

mira:)-eh..eh..tiba2 mcm nak tnye sejak bila awak baca saya nih..huhu.tahniahla kerana telah sampai ke sini.bukan cita2..mcm kagum apa tah.dan tak penah dengar lg ambition org nak dgr driver train..kan?lol;P

mira:) said...

tp malangnya masa dpn nnti tenaga manusia tdk diperlukan dlm sektor itu:)
da lama da saya mengikuti perkembangan blog kmu,suka bca tulisan kak echa:)

ochs widdle said...

oh.ye ke?
impossible la kalau mcm untuk perjalanan jauh.seram je naik tren yg takde driver ni kan?.huhu..

saya dah malu dah ni.tersipu2 dah nih.haih.jgn bocor apa2 rahsia sini kat umi n abh k?

mira:) said...

yes madam;D;D

ochs widdle said...

heh.miss la..princess pun bulehh.heheh.ok.gedik.

apa sy ada rupa madam?

fara_D said...

ada ada ada.
tapi up sikit dari madam bawani atau madam dourado yang ajar bel penuh enoying tu.

ochs widdle said...

cehh!

jahat yu.

benci.benci.benci.
ni yg ai nak doa ramadhan segera kembali nih.biar sume org suffer lapar.
last ramadhan i lost weight 5kg ok..
tolonglah percaya.

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly