Friday, August 17, 2012

kompleks II

sedih
sakit hati
bengang
marah

sepatutnya aku bergembira, atau berpura-pura gembira menjelang hari raya ni
tapi plan tak turn well.
hancur
seorang demi seorang bawak pisau tajam hiris kulit pada badan
pedih

walau serba tiada
aku cuba adakan apa yang tidak ada.
cuba.
cuba dengan sedaya yang aku mampu

tapi bila kena balas dengan tuba
hati siapa yang tak hiba

bila tiba masa-masa macam ni
orang penting dalam hidup macam jadi tak penting.
mungkin sememangnya aku ni tak pernah penting agaknya.
sudahlah.
pujuk hati sendiri lagi lah kali ni.

banyak sangat dosa agaknya
sebab tu tuhan nak balas masa-masa sekarang
terima kasih tuhan bagi aku kesakitan yang semacam ini di saat-saat begini.


cepatlah habis benda-benda raya ni.
aku penat.



0 sisolle:

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly