Thursday, February 12, 2009

suatu hari di kelas tutorial

cikgu masuk dengan muka tak gembira.pms mungkin.masam-semasam jeruk sengkuang.

tak senyum macam selalu.
murid2 sibuk bising.gosip sanasini yang tak pernah habis.
the boys yang selalu datang lewat sampai half and hour

cikgu muka masam lagi.

tiba2 cikgu start slide dengan ayat ini

sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum kecuali mereka sendiri yang mengubahnya-surah ar-raad:11.

dan sesi motivasi/berceramah/brainwash apakah.

dia mulakan dengan respect,kufur nikmat,redha,berkat,cooperation,hopes,bobrok and so on.
semua pun bertukar mood.dari gelak2 gembira bagai terus turn off,hampir nak shut down.

end of this class.motif dikenal pasti.tanpa pengajaran silibus.

minta kerjasama untuk proses peng-auditanxcfbjntgy.yang mana pengauditnya tidak sama rasi dengannya.
senior-juniorr mana boleh masuk kononnya.

kesimpulannya-dunia ini seperti hilang ikhlasnya bila tanggungjawab dicampuraduk sama personal.dan setiap manusia hatta melakukan apa pun pasti ada intentionnya.macam balasan,atau segala motif tersembunyi.politik sekarang macam tahi.buat aku jelak nak baca newspaper.

4 sisolle:

fara_D said...

mcmane kte nk bace blog awk lg satu tu wak?

hhuu~
:(

ochs widdle said...

fara D..
nanti i invite u..
but,pls apologize me for thousand of gramatical errors.deal?

FatinSyafira said...

full with message la this post,
even it's simple.=)

anyways,

which institution r u from?

ochs widdle said...

hey darll.
we r in the same campus lor..

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly