Thursday, October 9, 2008

niat

berbelit lidah dia cuba menarik perhatian aku untuk mendengar cerita
bukan aku x mahu beri telinga ini untuk jadi pendengar
tapi.aku malas.malas nak hadap.
lagipun.banyak lagi menda lain perlu aku lakukan.
masa aku sangat terhad.
so perlu guna dengan cermat

bila ada satu rasa kecewa dalam diri
serta merta rasa sahabat itu seperti tawar
kadang-kadang payau juga
berpura juga la terpaksanya.

boleh tak aku cakap aku tak senang dengan kau..
dan kau jauh-jauh sikit dari aku

bukan aku tak cuba jernihkan keadaan
bukan aku tak cuba beri sedikit peluang

kau yang bazirkan
dengan cerita-cerita bohong.so,terang sudahkan?
aku paling tak suka orang berbohong
sebab sometime aku adalah sangat lurus
so,bila aku tahu yang all the things adalah fake
aku rasa sangat marah
satu rasa macam mahu tampar kau laju-laju.boleh?
so,janganlah kau luah pada semua.tagih apa?

kedekutlah,tamaklah,bohonglah,rekalah,bisinglah,rungutlah.
seperti tidak bersyukur dengan dunia yang kau milik

dan bila satu dunia semacam tak mahu kau hadir
dia macam akan ignore kau walau kau la yang paling riuh dalam majlis
yang penting.tak pandang muka kau masa kau sibuk-sibuk bercerita.
bosan tahu?
itu pun kau tak sedar lagi
nangis sedu-sedu berjuta pun tak guna kalau kau tiada inisiatif menyesuai kan diri.
dan bangga dengan segala yang kau kendong tu.

aku rasa la kan..
one day kau mesti tak tahan dan akan blah..
tak la kejam sangat.atleast kau boleh cari orang lain untuk kau rebel.
sebab aku ada banyak tugasan mahu selesai
dan tolong jangan ganggu aku masa aku tekun mengulangkaji.
boleh takk...?

1 sisolle:

sue said...

sangat mengkagumkan!

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly