Wednesday, November 11, 2015

uzair anaqi

Hai.

dah lama tak update blog.
hari ini Uzair Anaqi dah genap 18months
how time flies.

dugaan nya untuk membesar sangatlah macam-macam.
down to bronchopneumonia, admitted to hospital for 4 days,
and recovery.
after two weeks, admitted lagi sebab acute exacerbation of bronchial asthma for 3 days.
rapid breathing, blue pale, masuk emergency.
can u imagine how panic i am.

but, alhamdulillah.
uzair fast recovery dengan izin Allah
semakin aktif, semakin bijak.
dan hopefully semakin sihat.

dengan muka innocent nya tu.
nak bagi adik pun macam tak sampai hati,
sebab kesian kan dia yang masih tak puas bermanja

as for recent milestone development.
dah pandai berjalan, berlari,
acah-acah melompat
dah banyak mulut,
dah pandai mengajuk orang solat,
suka dengar ayat quran,
kurang gemar kartun
tapi, kadang layan jugak la kalau dah boring tak tahu nak main apa.
sangat expert mengombah dan menyepah.champion!
suka pada stereng.ya, stereng kereta.

but now, we as a parents try hard untuk mempelbagaikan learning toys untuk dia.
dan berharap agar Allah berikan kesihatan yang baik padanya dan parentsnya,
untuk sama-sama meng-explore dunia bersama-sama.
dan insyaallah, menjadi seorang muslim yang baik.

**for rekod, untuk mama nya throwback bila dia dah besar nanti. kau tahulah, masa kan sangat cepat berlalu.


0 sisolle:

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly