Wednesday, October 26, 2011

trajedi oktober

salam and hello.

selamat beraya kepada yang merayakannya.
selamat bercuti kepada mereka yang bercuti.
aku setia kat sini, bekerja dengan gigih mencari rezeki.
gigih meninggalkan bantal dan selimut dalam sejuk pagi.

tak ada lah lama sangat aku tak update.
banyak topik sebenarnya yang pop-up dalam kepala dan nak di tuliskan.
cumanya pelbagai kekangan yang jadi penghalang.

my snowy sakit lagi.
dan now in workshop
15 hari terakhir Oktober kali ini adalah yang tersedih pernah di hadap.
kereta rosak.
duit banyak keluar dengan pelbagai hala.
family problems yang aku tak tahu nak hadap gaya macamana.
dan pelbagai lagi permasalahan yang Tuhan hadapkan pada aku untuk di hadapi.

cuba di kuatkan diri.
alangkah bagusnya kalau setiap tangis itu adalah emas.
mungkin rezeki aku hanya pada kadar itu.
jadi aku redha.
ada sebab kenapa Dia bagi aku dugaan yang sebegini dan sebegitu.

cumanya.
pesan aku untuk diri sendiri.
tak boleh putus asa.
harus lebih keras berusaha.
masa aku akan tiba.
cuma tak tahu bila.

redha bukan sekadarnya redha.
pesan kakak kat office aku.
doa adalah senjata yang paling kuat
dan paling aku kena dan perlu percaya.
yes.percaya pada Tuhan aku.
yang segala ketentuannya adalah mungkin kehendaknya.
dan hikmah yang ada di sebalik setiap cerita.



5 sisolle:

BibiErr Karim said...

Be strong Cha. Kalau kau selalu berdoa, tanda kau ingat Allah. And dengan cara tu, Allah akan sentiasa ingat kat kau.

The journey in the black tunnel will end soon, u just have to put ur faith on that. x

ochs widdle said...

thank you bie..
nak minta resepi boleh?

BibiErr Karim said...

Resepi apam dot2 ke? Hihi.

ochs widdle said...

redvelvet

Anonymous said...

belajar banyak

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly