Tuesday, May 12, 2009

mama

petang yang lovely.
berehat dari penat.
12hb.
last paper 10hb.
tunggu malam untuk terbang ke tanah air.
sejurus tiba,collect cupcakes dari faradiba punya adik untuk mothers day.
tu saja yang termampu buat masa ini.
sebenarnya.apa yang ibu mahukan sebenarnya ialah kasih sayang dari anak-anak yang jauh di perantauan.
menghabiskan masa menceritakan segala kisah-kisah hidup yang di lalui tanpa anak-anak
di sisi.
kadang-kadang sampai 2,3 kali bercerita cerita yang sama.
mula-mula aku bergurau tegur juga.
'mak dah ceritakan semalam..'
mak diam.
'yelah.mak kan dah tua..'
aku pula yang terdiam.
sejak dari itu.
jika ada ceritera yang berulang-ulang kali di olah cerita.
aku hanya akan hulur telinga dengar dan senyum saja.
kadang-kadang je menyampuk.

btw.i love u mommy.

9 sisolle:

Nunu said...

sume pun syg mak

ochs widdle said...

ada je yang tak syg..

Nunu said...

saye berbincang tentang kita.
bukan mereka. hehe

Nunu said...

saye berbincang tentang kita.
bukan mereka. hehe

ochs widdle said...

semua merangkumi siapa?
saya dan kamu?

Nunu said...

yup

mira:) said...

syg ummi saya sendat2 walaupon xsefahaman kadang2.tp dia ttp ummmi saya:D

mira:) said...

dulu ummi pernah bercerita tntg satu perkara.dlm satu hari dia ulang 3kali
klau dia ada masa,dia cerita lg esk
smpai satu ketika
saya ckp sama ummi*time tu ummi nk cerita blk kali ke 4*
ummi senyap
then lps 5minit dia senyap
dia cerita blk bnda tuh
ummi mmg comel;D;D

ochs widdle said...

yelah.
selalu pun bergaduh-gaduh,tapi dia jugaklah tempat mengadu-h..
huhu.

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly