Friday, October 10, 2008

perigi sepi di tepian sawah

sekarang sudah pukul 9.22am.
janganlah percaya jam kat bawah tu.
menipu semedang.

line wifi laju mancut-mancut.
tapi line hp macam haram.
teori aku: menara talian komunikasi berkenaan kena panah petir
teori dia: gajah lalu rempuh menara pemancar
teori min:kontraktor buat bangunan kat sini korek tanah,lalu kena line.
aku pun curious.line bawah tanah ke?
teori wani:pekerja talian komunikasi berkenaan sedang cuti raya lagi sampai lupa mahu betulkan menda yang rosak
teori atip: talian komunikasi berkenaan sedang upgrade service

mana yang betul?aku pun tak tahu.

tak apa la.pagi-pagi semua orang pun tidur.
tak ada siapa mahu call
(here,friday is a public hols ok)

assignment selonggok lagi belum siap.
cepat weyh laju siapkan.

part paling enak hari ini:
1.menggeliat atas tilam empuk
2.tarik bebe yang 'ter'golek jatuh
3.tengok jam
4.tidur semula
5.lima minit lepas tu terus bangun

sesungguhnya.aku perlukan iltizam yang kuat untuk bangun pagi.
selalunya seperti perkara-perkara penting or perkara-perkara berdebar yang akan dilakukan
aku akan set sebagai alarm.
agak-agak malas nak bangun,
macam tiba-tiba teringat,
akan terus melompat,
so,dah tentu isu jatuh katil
adalah salah satu cara untuk sedarkan diri sendiri dari mimpi indah.
bukannya sebab mengigau atau mimpi ngeri ke apa.

dah tentu lebam badan bukan sebab digigit hantu
pelesit tu binatang ke hantu?

aku masih tak puas hati dengan awatif.
kami berbalah isu jebon.
jebon tu apa sebenarnya?

bahasa luar adalah sangat pelik.

8 sisolle:

prejudis said...

org kelantan pggil jebon 2 musang. bukan musang yg mcm anjing,tp musang mcm memerang.org perak pggil jebon. keje dia wat bising malam2 dan kuat kencing dan kuat makan.. mcm kawan saye ni..2 yg liat bgn. xmcm laki dia yg rajin bgn pagi dan bersukan serta berkebun. xheranla bukan bulan puasa badan ttp langsing. ape pendapat anda? komen aku panjang.hahaha

ochacha said...

buat bising malam2?
musang mcm memerang?
kat zoo ada tak?

ceritanya jebon itu telah makan kepala arnab peliharaan.

kenapa dia makan kepala je?

prejudis said...

jebon ni kalo kat afrika/amerika pggil devil. mmg dia karnivor. kat opis aku..dia makan anak2 kucing dan burung.

ochacha said...

yawwn.
dia boleh terbang ke?
bagaimana makan burung?
aku bayangkan wajahnya seperti devil
dengan gigi tajam2 seperti syaitan.

pingin nih mahu lihat.

prejudis said...

xbole terbang..dia cute.muka xkejam. aku pon xtau asal pggil devil

ochacha said...

aku nak bela la.
harap dia tak makan aku.

prejudis said...

ko jgn makan binatang 2..

ochacha said...

tak.aku cumbu2 je.
kata binatang peliharaan.

There was an error in this gadget
 

Template by Suck my Lolly